Marknadsför din förening eller politiska parti

Precis som företag måste även föreningar och ett politiskt parti synas. Det viktigaste av de två där är naturligtvis synbarhet för ett politiskt parti. Hur ska de då marknadsföra sig? Gör de inte det via sin röst och sitt budskap, när de för olika sakfrågor upp i hetluften?

Jo, visst gör de det. Vad det handlar om, är att de som normalt inte lyssnar, intresserar sig eller ser ges en chans att uppmärksamma dem. Likadant är det för en förening, eftersom de behöver synas för att kunna få flera medlemmar att ansluta sig.

Det hela handlar om marknadsföring och i det här fallet fall profilreklam. Inom det området hittar du ett stort utbud på nätet.

Att marknadsföra ett politiskt parti

Den demokratiska ordningen är vad politiken bygger på. Därför behöver partiet fatta ett demokratiskt beslut om vilken marknadsföring som blir aktuell. Historien visar tydligt att det bästa valet är klistermärken och pins som gäller. De kan dock använda T-shirt med tryck och kaffemuggar med sitt budskap.

Marknadsföra en förening

Föreningar har ofta en mindre budget för stora utsvävningar. Dock kan de enkelt marknadsföra sig med almanackor. En annan billig produkt är reklampennor. När budgeten tillåter kan det även vara en bra idé med T-shirt och ett snyggt tryck.